BK: Van Hove en Van Velthoven in finale

Kevin Van Hove en Yvan Van Velthoven gaan vandaag in Gent in een best-of-13 uitmaken wie de nieuwe Belgische kampioen snooker wordt.

Van Hove en Van Velthoven boekten gisteravond beiden een 6-4 zege op twee toernooifavorieten.

Van Hove versloeg zesvoudig kampioen Björn Haneveer, een half jaar na diens afscheid van de Main Tour. En Van Velthoven onttroonde regerend kampioen Peter Bullen.

Zowel Van Hove als Van Velthoven mocht al eens het genoegen van een BK-titel smaken.

Van Hove was in 2004 de beste geweest dankzij een 7-1 zege op Jim Spapen. Jaren later verloor Van Hove twee finales, tegen Danny Lathouwers en Mario Geudens.

Voor Van Velthoven zou een overwinning vandaag al zijn vierde nationale kampioenschap betekenen, en dat 26 jaar (!) na zijn allereerste eindzege.

In 1986, ’92 en ’94 mocht Van Velthoven zich al de beste van België noemen. Hij bereikte nog drie keer de finale, maar verloor die telkens, voor het laatst in 2006.

Met een zege op Van Hove zou Van Velthoven bovendien een unieke prestatie neerzetten: hij wordt dan de eerste speler ooit die gelijktijdig het BK bij de mannen en bij de masters in de wacht sleept. Die masters-titel won hij zaterdag al in een finale tegen Guy Hendrickx.

Bullen kwam vorig jaar al dicht bij die dubbel: hij won het mannen-toernooi maar moest in de masters-finale buigen voor Kurt Desplenter.

De finale tussen Van Hove en Van Velthoven bij St. Martinus in Gent wordt in twee sessies gespeeld: om 11.00 uur en om 14.30 uur. Voor zover mij bekend is er geen livescoring, laat staan livestreaming van de finale beschikbaar.

Lees ook:BK: Yvan Van Velthoven pakt unieke dubbel
Lees ook:BK: Brecel met machtsvertoon naar finale
Lees ook:Van Velthoven wint eerste Belgium Ranking
Lees ook:Brecel klopt Bullen in finale Belgium Ranking 2
Lees ook:Belgisch Kampioenschap nadert ontknoping

Eén reactie op “BK: Van Hove en Van Velthoven in finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.