Drago draait door na voortijdige opgave

Met een paar ferme klappen tegen zijn hoofd heeft Tony Drago zichzelf gisteren bestraft voor het voortijdig opgeven van zijn partij tegen Alan McManus.

Het gebeurde in Sheffield tijdens de eerste ronde van de German Masters. In de decider had Drago met nog slechts 18 punten op tafel twee snookers nodig. Na twee missers van McManus op blauw stond Drago plots nog maar 13 punten achter.

Drago had een free ball en nomineerde roze. Die miste hij weliswaar, maar McManus had daarna in elk geval nog blauw moeten potten voor de zege. Zo ver kwam het echter niet.

 …Het bizarre slot (vanaf 4:10) bij Drago-McManus [klikken=bewegend beeld]…

Drago stapte op McManus af en schudde hem de hand. Pas toen de referee vroeg of Drago het frame inderdaad had opgegeven, drong zijn blunder door tot de Maltees.

McManus bevestigde dat Drago had opgegeven, en de referee beëindigde de partij.

Er lag weliswaar geen al te lastige pot op blauw voor McManus, maar de Schot overwoog geen moment om de opgave van Drago niet te accepteren.

De lullige uitschakeling kan voor Drago een nog lulliger vervolg krijgen.

Op het opgeven van een frame hoewel er nog voldoende punten op tafel liggen – de zogenoemde early concession – staat in de regels van de WPBSA een geldboete…

Lees ook:China Open: Brecel verliest weer eerste voorrondeduel
Lees ook:Drago wint 3 Kings Open 2015
Lees ook:Drago klopt Haneveer in finale 3 Kings Open
Lees ook:Lucky Fluke
Lees ook:McManus verslaat O’Sullivan in Shanghai Masters

3 reacties op “Drago draait door na voortijdige opgave

  1. Roeland

   Arme Tony. Altijd retesnel in zijn beslissingen maar dit was er eentje te snel.
   Wel zielig hoe die zichzelf letterlijk voor zijn kop slaat, wat ie waarschijnlijk nog wel een keertje gaat doen als hij hiervoor ook nog een boete krijgt…

     /   Beantwoorden  / 
 1. Nick

  eigen stomme schuld,je mag toch verwachten dat iemand met zooooooooveel ervaring toch eens gaat nadenken en er is de tijd voor neemt,maar niet de eerste keer dit; heb hem keertje in Oostenrijk zijn middenvoetsbeentje zien breken toen ie een bal tegen Tom Ford miste en tegen een muurtje aanschopte,kom meteen naar het ziekenhuis…..lol…..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.