Terugblik 2016: Top en Top en Flop november

November was een drukke maand. The Northern Ireland werd gespeeld, tevens ging de UK Championship van start, maar ook het IBSF wereldkampioenschap werd in Qatar gehouden. Dat leverde twee tops en één flop op. 

© Ellen Demarré

TOP:
Wendy Jans pakt in Qatar haar 6e wereldtitel! De Belgische wint in de finale overtuigend van Amee Kamani uit India met 5-0. Het was een sterk toernooi voor de Belgische, waarbij ze voormalig Europees Kampioene Tatjana Vasiljeva bij de laatste 16 versloeg, en haar grootste concurrent Ng On Yee in de kwartfinale.

TOP:
Mark King bereikt voor het eerst in 12 jaar de finale van een ranking toernooi en schrijft de Northern Ireland Open ook op zijn naam, waarmee hij voor het eerst in zijn carrière een grote titel pakt.

De overduidelijk geëmotioneerde King vertelde in zijn overwinningsspeech dat hij hard heeft moeten knokken om een gokverslaving te boven te komen en dat hij nog steeds financieel aan het knokken is om die problemen te boven te komen. Hij moest zelfs geld lenen van zijn vader om het inschrijfgeld voor dit toernooi te betalen. Gelukkig kon hij dat nu prima terug betalen   .

© World Snooker

FLOP:
Ronnie O’Sullivan werd boos op de BBC. Waarom? Hij kwam op voor de regerend wereldkampioen en rankingleider Mark Selby die weer geen nominatie voor de BBC sportpersoonlijkheid van het jaar kreeg. Op het moment van de nominaties was Selby al 93 weken onafgebroken de leider van het klassement. The Rocket vindt het ongelofelijk dat zo’n topspeler nog nooit genomineerd is.

Lees ook:King is de koning!
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop mei
Lees ook:Terugblik 2014: top en flop juni
Lees ook:Wendy Jans pakt 6e wereldtitel
Lees ook:Terugblik 2015: top en flop november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.