Terugblik 2016: Top en Flop juni

De maand juni werd gedomineerd door mijn verhuizing het Europees Kampioenschap en de titelstrijd in de KNBB eredivisie. 

© Ellen Demarré

TOP:
Wendy Jans wint in Litouwen haar 10e EK-titel door Daria Sirotina met 5-4 te verslaan. Een knappe prestatie, aangezien de Belgische al sinds de vroege ochtend aan de snookertafel stond. Niet alleen voor de halve finale en finale bij de dames, maar ook voor de laatste 16-partij en de kwartfinale bij het Europees Kampioenschap voor teams, samen met haar teamgenoot Jürgen van Roy. Jans heeft in totaal 17 uur gesnookerd, met tussen de wedstrijden steeds maar 10 minuten pauze.

Amigio/Inpwer twee jaar geleden met de kampioensschaal, met op de foto Tonnie Kok, Ahmeer Baksh, captain Hui-Wah van Rijsbergen, Rene van Rijsbergen, Jean-Pierre Nelemans, Tonnie Kok en Sander Tierolf

FLOP:
De titel van de KNBB eredivisie gaat onverwacht toch naar Amigio/Inpower 1 uit Maassluis, omdat de eeuwige koploper van dat seizoen, Interconnect de Dieze uit Den Bosch, twee problemen heeft: door het EK in Litouwen missen zij tijdens de laatste twee wedstrijden drie spelers én eerder in het seizoen hebben ze een niet-speelgerechtigde speler opgesteld waardoor ze nu een sanctie krijgen. Al met al wint Amigio daardoor de titel op één punt.

Lees ook:De Dieze verliest titel op laatste wedstrijd van Amigio 1/Inpower
Lees ook:Jans verovert 10e Europese titel!
Lees ook:Wendy Jans Belgisch Kampioene 2015
Lees ook:Jans wederom naar finale EK dames
Lees ook:Wendy Jans voor 7e keer Europees kampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.