Terugblik 2015: Top en flop oktober

TOP: 

Roy Stolk schrijft geschiedenis door het allereerste toernooi van de ClickSite Grandprix op zijn naam te schrijven in Jumbo SC in Warmond. Stolk won in de finale van Jumbo-eigenaar en medeorganisator van de CSGP, Florian Moederscheim, met 3-0. Het eerste toernooi van de reeks kent met 33 deelnemers een succesvolle start.

FLOP: 

Worldsnooker vroeg zich af, wat kun je allemaal doen in 100 minuten en 24 secondes? Je kunt een film kijken, je kunt van Frankfurt naar Londen vliegen, je kunt een volledige symfonie luisteren, of je kunt één frame snookeren

En dat is natuurlijk wat Barry Pinches en Alan McManus deden tijdens de Rürh Open in Mülheim. Het was dan ook een nieuw record, het langste frame in de geschiedenis van het professionele snooker ooit. Het record stond daarvoor op 94 minuten en 2 seconde, dus het was een ruime “verbetering” van het oude record. Het oude record stond overigens op naam van Dominic Dale en Dave Harold, in 2012 speelden zij dit frame tijdens de World Open-kwalificaties.

 

(c) Monique Limbos

Lees ook:Wat kun je allemaal doen in 100 minuten en 24 secondes?
Lees ook:Robertson en White uitgeschakeld, langste frame voor McManus-Pinches
Lees ook:Terugblik 2016: top en flop januari
Lees ook:Engelse aanval op Zaans wereldduurrecord snooker
Lees ook:Bedford en Pinches spelen langste match ooit

2 reacties op “Terugblik 2015: Top en flop oktober

 1. Beste Vriend

  Schrijft geschiedenis met winnen van Clicksite GP?Gaat dat niet iets te ver?Die 147 die hij maakte in Leiden vind ik persoonlijk eerder een vermeldbaar top momentje,weliswaar eerder in het jaar,maar toch.
  En het is tocht echt gewoon het Ruhr Open in Duitsland…
  Ben benieuwd naar November..

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   Die 147 was in mei, toen werd het snookernieuws toch echt gedomineerd door het WK…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.