Terugblik 2015: Top en flop mei

In mei 2015 was er heel veel nieuws. Omdat ik lastig kon kiezen, deze maand dus 2 tops en 2 flops!

TOP:

Uiteraard mag de winst van Stuart Bingham op het WK niet onvermeld blijven. Hij wint de finale van Shaun Murphy met 18-15. Ondanks een achterstand van 8-4 weet de Engelsman de wedstrijd in zijn voordeel om te buigen en de eerste wereldtitel van zijn carrière te pakken. Hij koopt later de kampioenstafel om er thuis nog lang van na te kunnen genieten.

© Monique Limbos

TOP:

Het Belgisch Kampioenschap beleeft in mei 2015 een goede editie. Peter Bullen wordt Belgisch Kampioen bij de heren, Wendy Jans pakt de 13e dames titel van haar carrière. Bij de koppels gaan Luca Brecel en Matthijs Bokken er met de winst vandoor. Biljart Lounge pakt bij de teams de titel, met in hun gelederen Alain Vandersteen, die dat weekend ook de Belgische titel bij de 40+ Masters pakt en eredivisie-kampioen wordt in de Nederlandse competitie van de KNBB.

Bij de junioren pakt Kobe Vanoppen de titel, bij de kadetten is Amedeo Durnez de sterkste speler. Kurt Delerck pakt zijn 20e (!!) titel bij het BK rolstoel-snooker.

© IBSF

FLOP:

Willie Thorne heeft een rotjaar. In mei vraagt hij een persoonlijk faillissement aan, omdat zijn gokschulden niet meer te overkomen zijn.

FLOP:

John Sutton, die eerder dit jaar schuldig bevonden werd aan matchfixing, wordt voor 6 jaar geschorst van alle snookerwedstrijden van de WSA.

Lees ook:Terugblik 2015: top en flop januari
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop mei
Lees ook:Alain Vandersteen Vlaams Kampioen senioren 2015
Lees ook:Durnez en Sokolowski de sterkste in Nationale Ranking
Lees ook:BK: Jans verrassend onttroond door Jockheere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.