Terugblik 2015: Top en flop april

TOP:

De de hegemonie van Reanne Evans, is er nu een nieuwe ster aan het firmament: Ng On Yee mag zich de nieuwe wereldkampioene noemen van de WLBSA. On Yee schakelde Evans in de halve finale uit door met 4-2 de titelverdedigster te verslaan. De uit Hong Kong afkomstige speelster versloeg in de finale Emma Bonney met 6-2.

© IBSF
Ng On Yee met Pankaj Advani, dit jaar bij het WK 6-reds

FLOP:
Weer een geval van matchfixing: John Sutton is schuldig bevonden aan matchfixing.  De Ierse amateurspeler deed in september 2014 mee aan de International Championship en verloor zijn wedstrijd met 6-0 van Jamie Burnett. Direct viel het op dat er opvallende weddenschappen waren geplaatst op deze wedstrijd en uitslag.

Sutton is door de WPBSA schuldig bevonden aan “corruption” en “misuse of inside information”. Ook al is Sutton geen main tour speler, als je als amateur meedoet aan een WSA-toernooi, teken je van te voren een (hele dikke) verklaring, waar je je conformeert aan de regels van de WSA. Op basis van die regels is Sutton schuldig bevonden. De Ier kondigde enkele dagen later aan in beroep te zullen gaan.

Lees ook:Sutton schuldig bevonden aan matchfixing
Lees ook:John Sutton geschorst in afwachting van onderzoek
Lees ook:John Sutton 6 jaar geschorst
Lees ook:John Sutton gaat in beroep
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.