Terugblik 2014: Top en flop augustus

TOP:

Mark Selby is de winnaar van de eerste Kasparsky Riga Open. Hij wint hiermee een cheque van 25.000 euro èn de eerste plaats op de ranking. Net als eerder dit toernooi kwam Selby ver achter, zelfs 3-0 achter, maar wist hij de wedstrijd toch in zijn voordeel om te buigen en te winnen met 4-3. 

Mark Selby met de trofee van de Karsparsky Riga Open
(c) Monique Limbos

Zijn tegenstander in de finale, Mark Allen, tien jaar geleden nog de winnaar van het IBSF WK voor amateurs in Nederland, maakte in die decider nog een briljante plant in een poging het frame, en dus de wedstrijd, te pakken, maar hij strandde op 30 punten. Selby wist hierna de wedstrijd af te maken.
Selby is met deze winst nu de nieuwe nummer 1 van de ranking. Hij stoot hiermee Neil Robertson van de troon.

 TOP:

In een wat matige en matte wedstrijd, weet Mark Allen aan het langste eind te trekken. Hij wint met 4-2 van Judd Trump de finale van de Paul Hunter Classic in Fürth. Enkele weken geleden in Riga moest hij nog genoegen nemen met de tweede plek, nu mag Allen de hoogste trede van het podium betreden.

Allen is de eerste niet-Engelse speler die de Paul Hunter Classic wint.

Lees ook:Comeback-kid Selby wint Kasparsky Riga Open
Lees ook:Allen wint finaleplek op laatste zwarte bal
Lees ook:Mark Allen wint PHC 2014
Lees ook:Mark Allen v Judd Trump in finale PHC
Lees ook:Liefde op het tweede gezicht voor Joe Swail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.