Terugblik 2014: Top en flop april

TOP:

Wat een ongelofelijke prestatie, en tevens het bewijs dat hij een topseizoen achter de rug heeft: Neil Robertson maakt zijn 100e century in één seizoen. Nooit eerder kwam een speler ook maar in de buurt van dat aantal. Het vorige record was in handen van Trump, maar diens totaal van 61 breaks van tenminste 100 punten had Robertson begin januari al verbroken. En uitgerekend tegen Judd Trump haalt Robertson de “ton of tons”.

(c) Monique Limbos

FLOP:

Door zijn verlies in de WK-kwalificatie raakt Steve Davis zijn main-tour ticket kwijt. De Engelsman heeft 36 jaar op de tour gespeeld. Davis heeft enkele weken daarvoor al aangekondigd naar Q-school te gaan als dat nodig zou blijken.

Een week later komt het bericht door dat Barry Hearn er toch over nadenkt om Steven Davis een wildcard te geven. Dit levert een hoop commentaar op. Uiteindelijk zal er een compromis gevonden worden: Davis mag de lege plekken gebruiken als een maintour-speler zich niet aanmeldt voor een toernooi.

Lees ook:SnooKort: Hearn komt met nieuw format voor WK
Lees ook:Nee hè, Pinches nog steeds aan kop!
Lees ook:Wuxi Classic: Brecel begint tegen Q School-speler
Lees ook:Steve Davis speelt Q School (indien nodig)
Lees ook:Nederlandse snookercompetities starten begin oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.