KNBB legt discriminatie-uitspraak naast zich neer

De KNBB heeft de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens naast zich neergelegd. De Nederlandse Biljartbond werd aangeklaagd door een biljartspeler die zich gediscrimineerd voelde op zijn geloof, omdat hij niet op zondag wilde spelen. 

Het college gaf de biljartspeler uit Urk gelijk, maar de KNBB heeft nu in een persbericht aangegeven geen rekening te kunnen houden met een dusdanig kleine groep spelers, omdat dan de overgrote meerderheid zich daarnaar moet voegen.

„De KNBB was en is van mening dat zij rekening heeft te houden met de belangen, waaronder ook de vrijheid van godsdienst- van al haar leden. Indien zij de vrijheid van godsdienst van gereformeerden (een zeer kleine groep onder de leden) laat prevaleren ten opzichte van andere groepen gelovigen binnen de ledengroep en ten opzichte van bewust niet-religieuzen en daarnaast ook rekening dient te houden met het privéleven, waaronder ook het werkzame leven van de leden, wordt het organiseren van een meerdaags nationaal kampioenschap onmogelijk.”

Wel zal er op de ALV’s en de sectieraden aandacht worden besteed aan dit vraagstuk.

Lees het gehele persbericht hier.

Lees ook:KNBB schuldig bevonden aan discriminatie
Lees ook:Doping projectgroep binnen de KNBB in oprichting
Lees ook:Terugblik 2016: Top en flops april
Lees ook:KNBB kiest nieuwe voorzitter
Lees ook:Ingezonden brief van bestuurslid Maruschka Poismans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.