Snookerroom gedwongen te stoppen

De alom geprezen en zeer populaire website en het bijbehorende YouTube-kanaal wordt uit de lucht gehaald. Ze geven zelf aan in een verklaring dat de kosten voor juridische ondersteuning te hoog zijn opgelopen. 

World Snooker is al langere tijd bezig om de illegale uitzending van de website uit de lucht te halen. De beelden zijn eigendom van World Snooker en de uitzendpartijen (BBC, Eurosport, ITV4) en worden door Snookerroom doorgezet.

Uiteraard is dit illegaal volgens de huidige richtlijnen, maar gezien het feit dat het vaak lastig is om live snooker te kijken, ook begrijpelijk dat deze website in dat gat gesprongen is. Met name voor iedereen buiten de UK is het soms een uitdaging om via VPN, YouTube of andere streams de wedstrijden toch te kunnen volgen.

Snookerroom heeft verder een kolossaal archief opgebouwd van oude wedstrijden. Noem een oude partij, als er beelden van te vinden zijn, zijn ze terug te vinden via Snookerroom.

Volgens mij is dit een gemiste kans voor World Snooker. Natuurlijk is illegale broadcasting niet goed, maar Snookerroom levert zoveel meer. Zou het niet mooi zijn om juist de samenwerking te zoeken met deze heren?

Momenteel is de website nog wel bereikbaar, net als het YouTube-kanaal, maar de verwachting is dat dit niet lang meer zal duren. Lees hier de hele verklaring van Snookerroom.

Lees ook:Sssst! Geen spoilers!
Lees ook:Loting WK snooker live op YouTube
Lees ook:WK-kwalificatie gratis te zien bij World Snooker
Lees ook:Jong geleerd…
Lees ook:Kijktip: Brecel tegen Wells in livestream

6 reacties op “Snookerroom gedwongen te stoppen

 1. Eddy

  Crap!!
  Wie zend nu bijv de qualificaties uit van een toernooi?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eric

  Terecht, want volstrekt illegaal. Hoe leuk en handig we het ook allemaal mogen vinden, het mag gewoon niet. Ik zie niet in waarom op internet ineens eigendoms/uitzend/auteursrechten niet nageleefd zouden hoeven te worden.
  Overigens sluit World Snooker zijn eigen livestreamkanaal (samenwerking met LiveSport) en gaat de samenwerking met Eurosport Player intensiveren. In de nabije toekomst zullen o.a. ook de kwalificatieronden voor Main Tour-events op Eurosport Player te zien zijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Annet van Riel

   Dat is goed nieuws Eric, want voor een hoop kwalificatiewedstrijden waren we tot nu toe aangewezen op Snookerroom.
   Maar dat archief, amai, wat een gemis! Hoe mooi zou het zijn als Worldsnooker dat toch op de een of andere manier beschikbaar kon stellen? Legaal uiteraard. En ja, dat mag van mij achter een (kleine) paywall zitten.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Daan Mets

   Ik ben zelf al jaren zeer tevreden met de Eurosport Player maar hoewel je gelijk hebt hoop ik dat World Snooker ook gaat denken aan een alternatief voor het archief dat snookerroom biedt. De livesport stream was ik een tijd geleden al mee gestopt want de kwaliteit was meestal niet best en ik hoop dan ook dat de intensievere samenwerking met ES daarin verbetering biedt.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Eddy

   @Eric, als er geen goed betaald initiatief is, dan is het meer dan terecht dan mensen uitwijken naar zoiets als snookerroom.
   Het is jammer dat het is stopgezet, al was het alleen maar om world snooker/eurosport te motiveren het beter aan te pakken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Eric

    Eddy, dat betaalde alternatief is er altijd geweest: World Snooker met zijn eigen kanaal op LiveSport voor de qualifiers, en Eurosport met zijn Player voor het hoofdtoernooi van (vrijwel) alle Main Tour events. Bij mijn weten zijn er op Snookerroom nooit livestreams te zien geweest die je niet óók op een van de betaalde kanalen had kunnen kijken.

    Iets anders is het archief van Snookerroom. Daar hebben World Snooker / Eurosport inderdaad (nog?) geen alternatief voor. (Hoewel je op Eurosport uitgezonden partijen tijdelijk in de Eurosport Player kunt terugkijken, maar daarna zijn die beelden onbereikbaar.)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.