Snooker: the movie

Als je de storyline leest, schieten je wel wat namen door het hoofd op wiens leven de film gebaseerd kan zijn. Of de film biografische elementen bevat laten de filmmakers zich niet over uit. Maar dat er een dramafilm komt, met een snookerspeler als hoofdpersoon is duidelijk.

Neal Foulds en filmmaker Oliver Crocker. (c) Worldsnooker

Een speciale rol is weggelegd voor Neal Foulds, 6-voudig titelwinnaar en snookercommentator bij o.a. de BBC. Neal speelt in de film zichzelf en de filmmakers hebben een aantal quotes in het script geschreven die hij regelmatig gebruikt bij het commentaar geven.

De film wordt in etappes opgenomen omdat de hoofdrolspelers druk zijn met andere projecten en het lastig was om een langere periode te vinden in de agenda’s.

De hoofdrolspeler Tony Osaba zegt zelf al wel te kunnen snookeren, maar geeft toe erg roestig te zijn geweest toen de opnames startten. “Het was echter een uitdaging die ik graag met beide handen aanpakte”. De film “Extended Rest” zal dit jaar nog uitkomen.

De volledige cast
(c) ExtendedRest

Lees ook:Snooker The Movie, nu online!
Lees ook:WK senioren: White begint tegen Knowles
Lees ook:“Spelers verwachtten langere schorsing Higgins”
Lees ook:WK senioren: titelverdediger White opent tegen Knowles
Lees ook:Inkijkje in de Belgische snookerwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.