Terugblik 2013: Top en flop van november

T OP :

Hij is niet te stuiten deze herfst: Ding Junhui wint achtereenvolgens de Shanghai Masters, het Indian Open en het International Championship en wordt zo de eerste speler sinds Stephen Hendry 23 jaar eerder die drie toernooien op rij in één seizoen weet te winnen. In de geweldige finale  van het International Championship (10-9 tegen Marco Fu) wordt Ding bovendien de eerste speler ooit die in een Main Tour-event drie 120+-breaks achter elkaar scoort. Wanneer gaat Ding het WK winnen?

…Ding is niet te stuiten en wint drie rankingevents op rij…

F L O P :

Voor de tweede keer op rij moet een KNBB-juniorentoernooi worden afgezegd. Voor het toernooi bij Ozebi in Utrecht hebben zich slechts twee spelers aangemeld. Een maand eerder is het toernooi bij Snookerij in Leiden ook al niet doorgegaan; toen waren er maar drie inschrijvingen. De geplande data vallen samen met (de voorrondes voor) het NK Pool, maar los daarvan zit het jeugdsnooker – en daarmee de toekomst van deze sport in Nederland – in het slop. In 2014 gaan de KNBB en de EBSA acht coaches opleiden, die het snooker wellicht kunnen meehelpen het snooker weer een bredere basis te geven.

[picure Ding Junhui © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Stephen Lee wint APTC-event in China
Lees ook:Ding Junhui completteert hattrick in Chengdu
Lees ook:Chinees invitatietoernooi BTV geschrapt
Lees ook:“Kritiek” op opzet International Championship door O’Sullivan
Lees ook:Nieuw record voor Ding: Drie 120+-breaks op rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.