Terugblik 2013: Top en flop van december

T O P :

Met het winnen van het UK Championship voltooit Neil Robertson de befaamde trilogie WK-UK-Masters. Slechts zeven andere spelers hebben ooit alledrie de majors van de snookersport gewonnen. Robertson heeft zich in de loop der jaren tot een perfecte allrounder ontwikkeld, al blijft breakbuilding zijn sterkste wapen: in de eerste helft van het seizoen 2013-’14 scoort hij al 60 centuries, slechts 1 minder dan Judd Trumps record voor een heel seizoen.

…Robertson wordt de achtste speler ooit die WK-UK-Masters wint…

T O P (in plaats van flop):

Wereldkampioen worden is één, wereldkampioen blijven is twee. Wendy Jans doet het: de 30-jarige Vlaamse wint in Letland voor de derde keer de WK-titel van de IBSF – na 2006 en 2012. Jammer dat Jans en WLBSA-wereldkampioene Reanne Evans nooit aan dezelfde toernooien meedoen: het geeft de titel van de ander een beetje minder cachet. Jans zal daar niet om malen: zij bekroont een superjaar waarin ze ook de Belgische en de Europese kampioenschappen voor zich opeist.

…Jans in Letland op weg naar haar derde IBSF-wereldtitel…

[pictures Neil Robertson & Wendy Jans © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Wendy Jans van start op WK van WLBSA
Lees ook:SnooKort: Wendy Jans loopt WLBSA-finale mis
Lees ook:WK-amateurs: Wendy Jans opnieuw in finale
Lees ook:Reanne Evans: nog één zege voor zevende WK-titel
Lees ook:Wendy Jans: “Mijn ervaring gaf de doorslag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.