Terugblik 2013: Top en flop van mei

T O P :

Zijn aangekondigde snookerpauze van zes maanden verlengt hij na één gespeelde (en tegen Simon Bedford verloren) PTC-wedstrijd tot een heel seizoen. Alleen het WK wil Ronnie O’Sullivan spelen, en daar schittert The Rocket ondanks het gebrek aan wedstrijdritme. Hij komt op weg naar zijn vijfde WK-titel nooit in problemen, ook niet in de finale tegen Barry Hawkins. Zeldzame klasse!

…O’Sullivan speelt een jaar lang niet maar wint dan wel weer het WK…

T O P (in plaats van flop):

Op de Main Tour loopt het in de eerste helft van 2013 niet naar wens, maar op het Belgisch Kampioenschap laat Luca Brecel nog een keer zien hoe het spel gespeeld moet worden. Hij wint in de halve finale met 6-3 van oud-kampioen Peter Bullen, en laat in de eindstrijd titelverdediger Yvan Van Velthoven volstrekt kansloos, 7-1. Het is Brecels tweede titel, na die in 2010.

…Brecel [archiefbeeld] pakt overtuigend zijn tweede BK-titel…

[pictures Ronnie O'Sullivan & Luca Brecel © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Poll: Wat is jouw hoogtepunt van 2012?
Lees ook:Terugblik 2011: top en top (geen flop…) van mei
Lees ook:Terugblik 2010: top en flop van juni
Lees ook:Haneveer en Bullen strijden om Belgische titel
Lees ook:Terugblik 2014: Top en flop mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.