Terugblik 2013: Top en flop van juni

T O P :

Hij is 38 en speelt al 22 jaar op de Main Tour. Toch is het pas de allereerste rankingzege voor Joe Perry als hij in de finale van Asian Tour 1 Mark Selby weet te kloppen. Perry is geen uitzondering: ook andere veteranen als Stuart Bingham en Mark Davis hebben plots enorme progressie geboekt nadat er onder Barry Hearns bewind meer proftoernooien dan ooit tevoren worden gespeeld.

…Perry (38) gaat na 22 jaar Main Tour zijn eerste toernooi winnen…

F L O P :

Als Reanne Evans zich als eerste vrouw ooit plaatst voor de venue van een volwaardig rankingevent (Wuxi Classic), zijn alle ogen gericht op haar partij tegen de nummer 1 bij de mannen, Neil Robertson. Betere promotie kan de snookersport zich nauwelijks wensen… totdat duidelijk wordt dat de battle of the sexes er niet zal komen. Omdat toernooien in China nu eenmaal wildcards kennen, moet Evans eerst in een tussenronde tegen een lokale amateur (Zhu Yinghui) aantreden, en die partij verliest ze. Nóg een reden om die wildcards z.s.m. af te schaffen!

…Robertson wint in Wuxi – maar speelt niet tegen Evans…

[pictures Joe Perry & Neil Robertson © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Reanne Evans hekelt Chinese wildcards
Lees ook:Wuxi Classic: Avontuur Evans eindigt in wildcard-ronde
Lees ook:Sexe-duel Evans tegen Robertson op losse schroeven
Lees ook:Reanne Evans wil andere speelsters inspireren
Lees ook:Reanne Evans boekt eerste zege in rankingevent