Terugblik 2013: Top en flop van april

T O P :

Ze mag dan volgens de officiële WLBSA-ranking niet meer de nummer 1 van de wereld zijn, ze blijft natuurlijk wel gewoon de beste. Reanne Evans wordt al voor de negende keer op rij wereldkampioene van de WLBSA. In de finale in Cambridge verslaat ze haar rivale (en No. 1) Maria Catalano met 6-3 en scoort en passant twee centuries.

…Evans (archiefbeeld) pakt al haar 9e WK-titel op rij…

F L O P :

De discussie over (te) langzame snookerspelers laait weer eens op als Graeme Dott zich na afloop van zijn WK-partij beklaagt over tegenstander Peter Ebdon, die niet alleen ruim de tijd neemt voor elk shot – maar ook voor herhaalde plaspauzes. Dott pleit voor een shot clock op het WK en een beperking van het aantal toegestane WC-bezoeken tijdens een partij. Beide regels zullen er niet komen. Toch heeft Dott, die de partij met 10-6 wint en dus niet als een slecht verliezer jammert, gelijk dat het twee irritante problemen betreft.

…Dott aan stoot in zijn l-a-n-g-z-a-m-e WK-partij tegen Ebdon…

[pictures Reanne Evans & Peter Ebdon © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Discussie over “shot clock” op WK laait weer op
Lees ook:Premier League: Ebdon kan het óók snel
Lees ook:Murphy wil shot clock op wereldkampioenschap
Lees ook:Reanne Evans: nog één zege voor zevende WK-titel
Lees ook:Reanne Evans pakt maar weer eens een titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.