Terugblik 2012: top en top van november

T O P :

Hij had een aantal jaren nodig om van supertalent tot wereldster te worden. Maar anderhalf jaar nadat Judd Trump zijn grote doorbraak beleefde met het winnen van het China Open, wordt de inmiddels 23-jarige Engelsman de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst. Trump belichaamt een nieuwe generatie profs: snel en aanvallend, en bovenal brutaal. Hoewel hij de koppositie na enkele weken (voorlopig?) weer verliest aan Mark Selby, is Trump een aansprekende nummer 1 voor de toekomst van het snooker.

…Trump wint het International Champonship en wordt ‘s werelds No. 1…

T O P :

Stuart Bingham beleeft een topmaand als hij zijn tweede PTC-event van het seizoen wint en verrassend de Premier League-titel opeist door in de finale Judd Trump met 7-2 kansloos te laten. Na jarenlang in de spelonken van het profsnooker te hebben gebivakkeerd, won Bingham in 2011 op 35-jarige leeftijd zijn eerste rankingevent. Sindsdien is Bingham het toonbeeld van wat zelfvertrouwen en inzet (hij probeert elk toernooi te spelen waar hij maar aan mee kan doen) met een snookerspeler kunnen doen. Zijn voorlopige beloning: de tiende plek op de wereldranglijst.

Lees ook:Premier League: Trump logische opvolger van O’Sullivan?
Lees ook:Bingham verrassend Premier League-kampioen
Lees ook:Murphy maakt kwartet halvefinalisten Premier League vol
Lees ook:Trump troeft wereldkampioen af
Lees ook:Trump en Bingham in finale Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.