Terugblik 2012: top en flop van december

T O P :

Het UK Championship van Luca Brecel lijkt al in de eerste voorronde geruisloos te eindigen als hij 3-5 achter komt tegen Scott Donaldson. Hij wint nog met 6-5, verslaat daarna ook Peter Lines, Liu Chuang en Peter Ebdon, en zet de zegereeks op het eindtoernooi voort tegen Ricky Walden en Mark King, voordat hij in de kwartfinales – na enkele gemiste winstkansen – het hoofd moet buigen voor de latere finalist Shaun Murphy. Daarmee is de 17-jarige Brecel de jongste speler ooit die op het prestigieuze UK Championship de laatste acht weet te halen.

…Brecel schrijft op het UK Championship weer snookergeschiedenis…

F L O P :

Op het eerste gezicht is het bericht niet waard om erop terug te komen. Wel, als je het in breder perspectief ziet. Een anonieme twitteraar beschuldigt Martin Gould van match-fixing en wenst hem kanker en de dood nadat de Engelsman een kwalificatiepartij voor de German Masters heeft verloren. Met zijn verwerpelijke tweet is deze eikel helaas geen eenling: steeds meer losers gebruiken social media als Twitter en Facebook om anderen te bedreigen, te beledigen of te pesten. In Nederland weten we inmiddels maar al te goed, waar dat toe kan leiden.

Lees ook:Martin Gould klaagt scheldende twitteraar aan
Lees ook:German Masters: Brecel walst over Wells heen
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van februari
Lees ook:Luca Brecel in finale German Masters
Lees ook:Familieman Higgins naar huis vanwege zieke vader (update)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.