Terugblik 2012: top en flop van september

T O P :

Na een totaal mislukt seizoen 2011-’12 is John Higgins, die naar eigen zeggen weinig traint om meer tijd met zijn gezin te hebben, plotseling helemaal terug. Op de Shanghai Masters bereikt de Schot geleidelijk weer zijn topvorm, culminerend in een waanzinnige finale tegen Judd Trump. Higgins scoort in de middagsessie al een maximumbreak maar komt tegen de ontketende Trump toch met 2-7 achter. In de avondsessie trekt Higgins de partij met een formidabele comeback alsnog naar zich toe, 10-9.

…Higgins maakt een 147 en wint de finale van de Shanghai Masters

F L O P :

Het grote legioen ROS-fans heeft er maandenlang reikhalzend naar uitgekeken. Ronnie O’Sullivan beëindigt zijn eigenhandig ingelaste snookerpauze na het winnen van de WK-titel begin mei en doet mee aan het derde PTC-toernooi in Gloucester. Zijn eerste opponent is tevens zijn laatste: tegen Simon Bedford begint O’Sullivan nog normaal, maar eenmaal op 2-0 neemt hij de partij niet meer serieus. Hij gaat voor elke bal die theoretisch te potten zou kunnen zijn en geeft zo de wedstrijd uit handen, 3-4. Later zal blijken dat dit O’Sullivans enige partij in het héle seizoen 2012-’13 is geweest.

Lees ook:PTC: Trump en Higgins weer in de finale
Lees ook:Sensationele comeback levert Higgins titel op in Shanghai
Lees ook:Masters: Murphy klopt Higgins en bereikt finale
Lees ook:O’Sullivan over 2,5 week terug op Main Tour
Lees ook:Asian Tour 2: Holt op drempel van 3e PTC-zege

2 reacties op “Terugblik 2012: top en flop van september

 1. .

  Later zal blijken óf dit zijn enige partij van 2012/13 is geweest. Ik denk dat hij zijn wereldtitel wel gaat verdedigen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eric Willemsen

  Klopt, ook voor een snookerseizoen geldt: It ain’t over till it’s over. Misschien krijgen we in 2013 wel de omgekeerde O’Sullivan te zien en gaat hij toernooien waaraan hij aanvankelijk niet zou meedoen, juist wél spelen. Is weer eens wat anders dan je afmelden voor toernooien waarvoor je je wel had ingeschreven.
  Tot die tijd ga ik maar uit van wat O’Sullivan zelf heeft gezegd:
  http://snooker.blog.nl/snooker-internationaal/2012/11/21/ronnie-osullivan-definitief-niet-naar-wk

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.