Terugblik 2012: top en flop van juli

T O P :

Sinds Barry Hearn de Main Tour-kalender vult met steeds meer toernooien, slaagt een groeiend aantal routiniers erin zijn eerste rankingtoernooi te winnen. Stuart Bingham (35) deed het op de Australian Open in 2011, Rod Lawler (41) op een PTC-event dit jaar. Ook Barry Hawkins, die al eens 12e van de wereld stond, weet op 33-jarige leeftijd eindelijk zijn eerste rankingtoernooi te winnen. Hij wordt de opvolger van Bingham in Australië.

…Hawkins (33) wint in Australië zijn eerste rankingtitel…

F L O P :

Van de Snooker Players Association (SPA) is lange tijd niets meer vernomen. In juli meldt de spelersvakbond zich plotseling terug in de publiciteit – met een resultaat dat ze beslist niet heeft gewild. Ze biedt haar leden – actieve snookerspelers dus – aan om met korting sportweddenschappen af te sluiten. En dat terwijl het alle spelers die een World Snooker-contract hebben ondertekend, uitdrukkelijk verboden is te gokken. De SPA krabbelt later terug en zegt dat het aanbod alleen voor amateurs geldt, maar het kwaad is dan al geschied. Op Twitter wordt de SPA weggehoond door fans en bloggers, en World Snooker-baas Barry Hearn kapittelt de SPA openlijk.

Lees ook:“Prijsgeld Main Tour kan oplopen tot £10 miljoen”
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van oktober
Lees ook:Levenslange straf op gokken tijdens WK snooker
Lees ook:Terugblik 2011: top en flop van juli
Lees ook:SnooKort: UK Ch’ship blijft in York ondanks kritiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.