Terugblik 2012: top en top van mei

T O P :

Hij was al een keer TOP deze terugblik, hij is het nu weer. Ronnie O’Sullivan blijkt na ruim twee weken snookeren in de Crucible in Sheffield opnieuw de allerbeste van de wereld. De 36-jarige Engelsman komt nooit in de problemen en wint ook de finale overtuigend van Ali Carter. Het is O’Sullivans vierde wereldtitel, en velen denken dat dat er al best een paar meer hadden kunnen zijn. Of die er ooit nog komen..?

…O’Sullivan overtuigt in de Crucible en wint zijn vierde (en laatste?) WK-titel…

T O P :

Opnieuw geen flop deze maand, integendeel. Met Yvan Van Velthoven krijgt het Belgisch kampioenschap een unieke dubbel-winnaar. Daags nadat hij de masterstitel heeft gegrepen, wint hij ook het mannentoernooi door in de finale Kevin Van Hove nipt met 7-6 terug te wijzen. Van Velthoven is een speler van het allereerste uur: hij was al van de partij toen de sport medio jaren ’80 haar opmars in de Lage Landen begon. In 1986 won hij zijn eerste nationale titel. In 1992 en ’94 volgden nog twee eindzeges.

Lees ook:BK: Yvan Van Velthoven pakt unieke dubbel
Lees ook:BK: Van Hove en Van Velthoven in finale
Lees ook:Belgium Ranking: succes voor Brecel en Van Hove
Lees ook:Kevin Van Hove wint eerste Belgium Ranking
Lees ook:Van Velthoven wint BR4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.