Trump ziet shot clock op UK en Masters wel zitten

Hoe ver moet je gaan met de shot clock? Steeds vaker wordt de bedenktijd per stoot beperkt tot 25 of zelfs 20 seconden. Is dat ook een optie voor de grote toernooien?

Niet op het wereldkampioenschap, maar op het UK Championship en The Masters zou je er best mee kunnen beginnen, stelt Judd Trump in een interview met de Daily Mail.

Die mening is niet vernieuwend, maar Trump stelt een anderssoortige shot clock voor: niet 20, maar bijvoorbeeld 40 seconden per stoot.

…Trump, hier tijdens de PTC Grand Final, vindt een shot clock prima…

Trumps idee is dat spelers niet opgejaagd hoeven te worden, maar dat je wel moet voorkomen dat een speler herhaaldelijk minutenlang gaat staan nadenken.

“Zelfs ik vind snooker soms saai”, zegt de runner-up van het wereldkampioenschap afgelopen seizoen. “Spelers die voor hun shot twee minuten rond de tafel lopen terwijl dat niet nodig is. Ik kan begrijpen waarom mensen de tv uitzetten.”

Trump vindt wel dat het WK buiten schot dient te blijven.

Trump doet zijn uitlatingen aan de vooravond van de PowerSnooker Masters, die dit weekend in Manchster met de voltallige top-16 wordt gespeeld.

PowerSnooker is bij uitstek een toernooi waar het op snel-snel-snel aankomt.

De Premier League was zes jaar geleden de eerste snookercompetitie met een shot clock. Ook World Snooker past het concept inmiddels toe in de Shoot-Out.

Zelfs het World Seniors Championship eerder deze maand werd deels met shot clock gespeeld, al vond ik het instrument voor dat toernooi volledig misplaatst.

Voor mij hoeven de rankingtoernooien geen shot clock. Daar moet iedereen kunnen spelen in een tempo waarbij hij zich comfortabel voelt. En tegen opzettelijk langzaam spelen kan een referee nog altijd met een waarschuwing optreden.

[picture Judd Trump © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Murphy wil shot clock op wereldkampioenschap
Lees ook:Discussie over “shot clock” op WK laait weer op
Lees ook:Shot clock-waanzin bereikt nieuw dieptepunt
Lees ook:Brecel verslaat titelverdediger Shoot Out
Lees ook:Premier League: Ebdon kan het óók snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.