Terugblik 2010: top en flop van december

TOP: De triomf van John Higgins op het UK Championship is om veel redenen bijzonder: de zes maanden schorsing die eraan vooraf is gegaan, zijn vader die ernstig ziek is en er niet bij kan zijn, en vooral ook de manier waarop hij een 5-9 achterstand tegen Mark Williams nog in een 10-9 zege weet om te zetten. Een alltime klassieker!

FLOP: Twee goede frames aan het einde zijn nog voldoende om Jimmy White op het UK Championship op de knieën te krijgen, maar tegen Mark Williams komen de zwakheden van Stephen Hendry pijnlijk bloot te liggen. De Schotse legende is geen schim meer van de dominante speler uit de jaren negentig. Hij mist simpele ballen die een clubspeler nog kan maken en verklaart later dat hij al jarenlang aan yips lijdt.

…Higgins klopt Williams in de UK Championship finale na 5-9 met 10-9…

Lees ook:Higgins, Hendry & co. strijden om Schotse titel
Lees ook:De pijnlijke realiteit van Alex Higgins
Lees ook:John Higgins overtuigend winnaar Schotse titel
Lees ook:Mark Williams boekt laatste plek in tweede ronde
Lees ook:“Lekker om een record van Hendry af te pakken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.