Terugblik 2010: top en flop van juli

TOP: Het nieuwe rankingsysteem van World Snooker slaat aan. Veruit de meeste toppers grijpen de Players Tour Championship-toernooien aan om wedstrijdritme op te doen – en tevens rankingpunten en prijsgeld te verdienen. Bovendien brengt het PTC een paar weken later weer rankingsnooker naar België.

FLOP: Een triest einde komt er aan het leven van Alex Higgins. De rebelse ex-wereldkampioen, die in hoge mate verantwoordelijk was voor de popularisering van de sport op tv in de jaren zeventig, verliest geleidelijk zijn strijd tegen slokdarmkanker en overlijdt op 61-jarige leeftijd in eenzaamheid thuis in Belfast.

…Williams is de eerste winnaar van een PTC-toernooi…

Lees ook:“Snooker had Alex Higgins beter moeten helpen”
Lees ook:“Alex Higgins kon niet omgaan met roem”
Lees ook:“Whispering Ted” fluistert niet meer
Lees ook:Alex Higgins te ziek voor gebitsoperatie
Lees ook:Film over legende Alex Higgins in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.