Archief: april 2012

Jones houdt stand na comeback Higginson

Jamie Jones blijft de grote verrassing van dit Betfred.com wereldkampioenschap. De 24-jarige debutant plaatste zich vanavond voor de kwartfinales.

Makkelijk ging dat niet, ondanks de 10-6 voorsprong tegen Andrew Higginson waarmee Jones de slotsessie kon beginnen. Hij had stalen zenuwen nodig om de zege te pakken.

Higginson startte namelijk met vier gewonnen frames op rij, waardoor de score weer volledig in balans kwam, 10-10. Jones toonde echte karakter en liep daarna naar 13-10 uit.

…Higginson komt van 6-10 terug tot 10-10 maar verliest van Jones…

Ali Carter verrast Judd Trump in thriller, 13-12

Ali Carter heeft vanmiddag in een sensationele thriller Judd Trump, voor velen de grote favoriet, uitgeschakeld op het Betfred.com wereldkampioenschap.

Carter stond al met 9-12 achter voordat hij nog vier frames op rij won, 13-12.

De drie kwartier durende decider werd beslist toen Trump een eenvoudig rest shot, een rollertje dat hij normaal met zijn ogen dicht maakt, miste.

…Trump weet dat hij gaat verliezen als hij zijn laatste kans heeft gemist…

Cue Tips [10]

Cue Tips is toe aan een welverdiende rustdag.

Gisteren eindigden er geen partijen, en vandaag beginnen er geen nieuwe partijen. De vier resterende duels uit de tweede ronde worden om 14.00 en 20.00 uur afgerond.

In drie van deze vier gevechten voor een kwartfinaleplaats kan het nog wel eens heel erg spannend gaan worden.

Natuurlijk Matthew Stevens tegen Barry Hawkins (8-8) en Ali Carter tegen Judd Trump (7-9), maar ook Jamie Jones tegen Andrew Higginson (10-6) is nog niet beslist.

Dat geldt volgens mij wel voor Ronnie O’Sullivan tegen Mark Williams.

Debutant Jones op drempel van WK-kwartfinales

Jamie Jones heeft morgen nog maar drie frames nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het Betfred.com wereldkampioenschap in Sheffield.

De 24-jarige Welshman, voor het eerst op een WK, staat met 10-6 voor tegen Andrew Higginson. De winnaar speelt bij de laatste acht tegen Ali Carter of Judd Trump.

Jones leek het erg lastig te krijgen, maar een simpele gemiste zwarte bal van Higginson betekende 3-4 in plaats van 2-5 en dat bracht de ommekeer in de wedstrijd.

…Debutant Jones is op weg naar de kwartfinales van het WK…

NSR 2: Van Rijsbergen neemt revanche op Le Duc

De finale van NSR 2 was vanavond in Maassluis dezelfde als de finale van NSR 1 drie weken geleden in Leiden. Alleen de winnaar was een andere.

René van Rijsbergen uit Breda versloeg vanavond Maurice le Duc met 3-2 en revancheerde zich voor de nederlaag tegen de Hagenaar eerder deze maand. Ook toen werd het 3-2.

Van Rijsbergen en Le Duc gaan samen ruimschoots aan kop van de Nationale Snooker Ranking. Beiden hebben 360 punten, Django den Hartog volgt op 160.

Van Rijsbergen versloeg in de halve finales Den Hartog met 3-0.

Trump neemt commando over van Carter

Judd Trump heeft vanmiddag zijn achterstand tegen Ali Carter in de tweede ronde van het Betfred.com wereldkampioenschap in een voorsprong omgedraaid.

De finalist van 2011 verloor de eerste sessie gisteren met 3-5 maar kan morgen aan de beslissende fase beginnen met een 9-7 voorsprong. En dat had best 10-6 kunnen zijn.

In een parallel gespeelde partij kwam Ronnie O’Sullivan al heel dicht bij de zege op Mark Williams. Hij kwam op 11-3 voordat Williams de laatste twee frames pakte.

…O’Sullivan wint negen frames op rij tegen Williams en leidt met 11-5…

PTC ook komend seizoen in Antwerpen

Er was geen reden om anders te vermoeden na het succes van 2011, nu is er de officiële bevestiging: het Players Tour Championship doet ook komend seizoen Antwerpen aan.

Van 19 tot en met 21 oktober is de Lotto Arena weer gastheer van een van de zes Europese PTC-events. Tickets zijn hier te koop.

België maakt voor het derde jaar op rij deel uit van het PTC. In 2010 werd in Brugge gespeeld (winnaar Shaun Murphy), afgelopen jaar in Antwerpen (Judd Trump).

Aan de PTC-events kunnen ook amateurs meedoen: zij kunnen zich via voorrondes plaatsen voor het hoofdtoernooi met de Main Tour-profs.

Cue Tips [9]

Nu maar hopen dat er geen snooker.blog.nl-lezers zijn die mijn tips gebruiken om weddenschappen af te sluiten…

Bij de twee tweede-rondepartijen die gisteren eindigden, had ik er niet verder naast kunnen zitten.

Ik verwachtte dat Stephen Hendry, dit seizoen de wisselvalligheid troef, niet drie goede sessies tegen John Higgins zou kunnen spelen. Het was ook niet allemaal briljant, maar titelverdediger Higgins was wel heel zwak. Dus 13-4 voor Hendry in plaats van 8-13 voor Higgins…

Ook Ryan Day tegen Cao Yupeng had ik totaal verkeerd ingeschat.

Carter, O’Sullivan op voorsprong in WK-toppers

Ali Carter en Ronnie O’Sullivan koesteren beiden een 5-3 voorsprong in hun tweede-rondepartij op het Betfred.com wereldkampioenschap in Sheffield.

Carter gaat nog een lastige kluif worden voor Judd Trump, de finalist afgelopen seizoen.

En O’Sullivan kwam aanvankelijk op achterstand tegen Mark Williams (2-3) voordat hij de laatste drie frames van de sessie wist te pakken.

…Carter zet Trump, de finalist van 2011, op een 5-3 achterstand…

Cue Tips [8]

De tweede ronde van het WK snooker is met een succesje begonnen. De zege van Neil Robertson op David Gilbert was geen verrassing. Die had ik dus juist voorspeld.

Ik dacht alleen dat Robbo nog iets sneller klaar zou zijn, maar het werd 13-9 in plaats van 13-6.

Dat geeft de burger moed.

Gisteren begonnen nog twee partijen, waarbij ik John Higgins tegen Stephen Hendry in elk geval helemaal verkeerd heb ingeschat.

Daarvan zakt de moed dan weer in de schoenen.