Archief: januari 2012

WLBSA: Emma Bonney wint Southern Classic

Emma Bonney heeft afgelopen weekend haar eerste rankingtitel sinds meer dan drie jaar gewonnen. Ze pakte de titel op de Southern Classic in Fareham.

Bijzonder is dat Bonney met een keu speelde die ze pas twee dagen eerder via internet had gekocht. “Hij beviel me meteen goed”, aldus de 35-jarige Engelse.

Bonney won in de finale met 3-1 van Jaique Ip Wan uit Hong Kong, de nummer 3 van de wereld. Die had in de achtste finales voor een grote surprise gezorgd door nummer 1 Maria Catalano met 3-0 uit te schakelen.

De sterkste speelster van de afgelopen jaren, Reanne Evans, ontbrak.

German Masters: Wehrmann laat wildcard weer schieten

Mario Wehrmann zal dit jaar opnieuw niet aantreden bij de PartyPoker.net German Masters in Berlijn.

Wehrmann had morgenmiddag in de wildcardronde tegen James Wattana moeten aantreden, maar heeft zich uit het toernooi teruggetrokken, zo blijkt uit de bijgewerkte loting van World Snooker.

De Hagenaar was ook vorig jaar met een wildcard tot de German Masters toegelaten, maar zegde ook toen zijn deelname af.

Wehrmann had voor het Main Tour-event een wildcard verdiend door afgelopen najaar in Fürth de Amateurs Cup te winnen.

PTC Grand Finals: Trump tegen Dale of Guodong

Judd Trump speelt in de tweede ronde van de PTC Grand Finals, volgende maand in het Ierse Galway, tegen Dominic Dale of Xiao Guodong.

In de andere helft van het speelschema gaat Ronnie O’Sullivan het opnemen tegen de winnaar van de eerste-rondepartij tussen Ricky Walden en Matthew Stevens.

Dat blijkt uit de loting voor het eindtoernooi van het Players Tour Championship 2011-2012 , zoals World Snooker die vandaag op haar website heeft gepubliceerd.

…Trump in actie tegen Gould tijdens de PTC Grand Finals vorig jaar…

Inschrijvingen NK Snooker stijgt naar 340

Minder dan in topjaar 2011, maar meer dan in de jaren daarvoor: de KNBB heeft uiteindelijk 340 inschrijvingen voor het Nederlands kampioenschap snooker 2012 ontvangen.

Daarmee heeft de verlenging van de inschrijftermijn zich geloond.

Op de eigenlijke deadline (woensdagavond) was de teller op een teleurstellende 294 blijven staan. De KNBB besloot daarop de inschrijftermijn met vier dagen, dus tot en met gisteravond, op te rekken.

Van die mogelijkheid hebben nog 46 spelers gebruik gemaakt.

Poll: Ebdon mag wel stoppen met snooker

Een overgrote meerderheid van de lezers van snooker.blog.nl vindt dat Peter Ebdon nu wel eens mag stoppen met professioneel snooker.

Liefst 42 procent van de deelnemers aan onze poll (“Genoeg geweest! Nu mag … wel eens stoppen”) kiest Ebdon uit een rijtje van vijf namen.

Goede tweede is Jimmy White met half zoveel stemmen als Ebdon.

 …Ebdon, hier tijdens de Brazil Masters tegen Dott, mag best stoppen…

Barry Hawkins nieuwe Shoot Out-kampioen

Barry Hawkins heeft zich vanavond verzekerd van de titel PartyPoker.com Shoot Out-kampioen 2012 – en van de daarbij behorende hoofdprijs van £32.000.

Hawkins won in de finale in Blackpool van oud-wereldkampioen Graeme Dott. Het frame eindigde in 63-24. Beslissend was Hawkins’ break van 46 al vroeg in het frame.

Het is voor de 32-jarige Engelsman, die vijf jaar geleden nummer 12 stond op de wereldranglijst en nu 23e is, zijn derde professionele toernooizege.

…Hawkins is de trotse winnaar van de Shoot Out in 2012…

Mark Williams noemt Shoot Out “tijdverspilling”

De PartyPoker.com Shoot Out is nog in volle gang, maar Mark Williams heeft zijn conclusies al getrokken. “A waste of time”, noemt hij het event, dat momenteel in Blackpool plaatsvindt.

De tweevoudig wereldkampioen vindt het toernooi, waarbij alle partijen in één frame met licht afwijkende spelregels worden beslist, helemaal niets. En daar maakt hij geen geheim van.

“Het is de grootste s**t om in te spelen,” schrijft Williams op Twitter. “Waarom verzinnen ze niet meer competities waar de topspelers geen kans hebben. Laten we met drie rode ballen spelen en je moet met je l*l stoten.”

Shoot Out: Gould blinkt uit in snel snooker

In november won hij de tweede editie van PowerSnooker. Kan hij nu ook de tweede editie van dat andere snel-snooker-event op zijn naam schrijven?

Martin Gould drong vanmiddag op imponerende wijze door tot de kwartfinales van de PartyPoker.com Shoot Out, waar bijna de voltallige top-64 aan de start verscheen.

Tegen Jamie Jones scoorde Gould, ondanks de druk van de shot clock (eerst 20, daarna 15 seconden per stoot) een break van 135, de hoogste van het toernooi.

…Gould op weg naar een 135, de hoogste break in de Shoot Out…

Welsh Open: Higgins-Ding en Williams-O’Sullivan

Titelverdediger John Higgins krijgt in de tweede ronde van het Welsh Open volgende maand in Newport waarschijnlijk Ding Junhui als tegenstander.

En Mark Williams treft in die fase van het toernooi mogelijk op Ronnie O’Sullivan, zo blijkt uit de loting die World Snooker heeft gepubliceerd.

Uiteraard speelt de top-16 in de openingsronde eerst tegen opponenten uit het kwalificatietoernooi. Daarbij krijgt Neil Robertson wellicht te maken met Stephen Hendry.

Veel toppers eruit na tweede ronde Shoot Out

Na de tweede ronde van de PartyPoker.com Shoot Out in Blackpool zitten nog slechts vijf spelers uit de top-16 van de wereldranglijst in het toernooi.

De meeste toppers kwamen nog wel door de eerste ronde. Maar alleen Graeme Dott, Stephen Maguire, Mark Allen, Martin Gould en Stephen Lee zien we zondag terug.

In de laatste partij vanavond moest John Higgins de aftocht blazen: hij verloor van Mark Allen na een mislukt hit-and-hope shot om uit een snooker te komen.

…Wenbo gaat Stevens uitschakelen onder toeziend oog van referee Tabb…