Archief: juli 2011

Brecel struikelt in voorronde Shanghai Masters

Luca Brecel heeft vanavond de extra voorronde voorafgaande aan de kwalificatie voor de Shanghai Masters niet overleefd.

De 16-jarige Vlaming ging met 4-5 onderuit tegen Adam Duffy uit Engeland, die nu morgen in de eerste echte kwalificatieronde tegen Passakorn Suwannawat uit Thailand mag uitkomen.

Brecel won eenvoudig het openingsframe, maar stond bij het interval al met 1-3 achter tegen Duffy, die zich in mei via de Q School voor de Main Tour plaatste.

Daarbij liet de 22-jarige Duffy onder meer een break van 118 aantekenen.

O’Sullivan komt wel/niet naar Paul Hunter Classic

Het raadspelletje Komt-ie wel of komt-ie niet? begint aan een nieuwe jaargang. De vraag of Ronnie O’Sullivan naar de Europese PTC’s komt, is weer actueel.

In augustus staat immers de Paul Hunter Classic in Fürth op het programma. Dat was vorig seizoen het eerste event waar O’Sullivan ineens van wegbleef. Er zouden er nog vele volgen.

Dit jaar wordt het allemaal anders, als we de organisator van het toernooi in Zuid-Duitsland mogen geloven. Want, zo lezen we op Snookermania, Dragonstars heeft inmiddels een bevestiging van het vliegticket van The Rocket in handen.

Al weten ze bijvoorbeeld in Australië maar al te goed dat dát nog geen garanties biedt.

“Snookerspelers moeten zich inhouden op Twitter”

Snookerspelers moeten beter opletten wat ze op Twitter schrijven. Negatieve tweets kunnen de snookersport en de zoektocht naar sponsors schade berokkenen.

Dat heeft de wereldsnookerbond aan alle Main Tour-spelers laten weten, zo meldt journalist David Hendon op zijn Snooker Scene Blog.

Volgens WPBSA-voorzitter Jason Ferguson spelen social media “een belangrijke rol in de promotie van de individuele speler en van de sport in het algemeen … Maar spelers moeten zich steeds bewust zijn dat ze ambassadeurs van de sport zijn.”

Dat schept verplichtingen, stelt Ferguson, omdat de schijnwerpers van de media steeds op hen gericht zijn en een dubieuze tweet dus snel tot ongewenste publiciteit kan leiden.

Poll: “Trump wint misschien een toernooi”

De lezers van snooker.blog.nl zijn nogal eensgezind in hun mening over Judd Trump: de komeet van afgelopen seizoen gaat misschien wel opnieuw een rankingtoernooi winnen.

Dat voorspelt 78 procent van de deelnemers aan onze meest recente poll. Weinig lezers zijn uitgesproken optimistisch (wordt wereldkampioen, zegt 8 procent) of pessimistisch (verdwijnt uit de top-16, zegt 14 procent).

Trump, die in augustus 22 wordt, was de smaakmaker van afgelopen seizoen. Hij won het China Open en bereikte de finale van het WK.

En hoewel John Higgins die WK-finale won, was het Trump die met zijn gedurfde spelstijl de harten van het snookerpubliek wist te stelen.

Australian Open: De souvenirs van Bingham

Zijn overwinning op het Australian Goldfields Open zal Stuart Bingham nog lang heugen. Natuurlijk, het was de eerste rankingzege in zijn 16-jarige profloopbaan.

Op Twitter toonde de 35-jarige Engelsman zijn souvenirs. Behalve die enorme trofee gingen nog enkele relikwieën van de finale tegen Mark Williams mee in zijn bagage.

…Trofee, ballen, handschoenen: Binghams souvenirs van het Australian Open

Oefentafel Stephen Hendry te koop op eBay

Ben je fan van Stephen Hendry maar gaat een getatoeëerde handtekening op je arm een beetje te ver? Dan heb ik hier een aardig alternatief voor je.

De tafel waarop Hendry heeft getraind gedurende de succesvolste periode uit zijn loopbaan, staat nu te koop op eBay. Een Riley Aristocrat met extra nauwe pockets.

De tafel stond in de Spencer’s Leisure Snooker Club in Stirling. Daar werkte de Schot destijds vaak met andere wereldtoppers zijn trainingen af.

Later kreeg Hendry een tafel cadeau van een sponsor, die hij thuis liet plaatsen.

“India krijgt komend voorjaar rankingevent”

Het snookercircus mag dan koud terug zijn uit Australië of een nieuw rankingevent in Verweggistan dient zich aan.

Zo wordt India eind februari en begin maart toegevoegd aan de Main Tour-kalender. Tenminste, dat meldt de Deccan Herald vandaag. Enige voorzichtigheid is geboden want een officiële bevestiging door World Snooker ontbreekt nog.

Volgens de krant vindt het toernooi van 27 februari tot en met 4 maart 2012 plaats. Een exacte speellocatie in India moet nog worden gevonden.

Als de info van de krant klopt, zal de kalender iets aangepast moeten worden.

Fan laat handtekening Hendry op arm tatoeëren

Gevonden! De grootste fan van snookerlegende Stephen Hendry heet James Mills en woont in Seaford, Australië.

De 47-jarige Mills vroeg Hendry afgelopen week tijdens het Australian Goldfields Open om zijn handtekening. Niet op een poster of een programmaboekje, maar op Mills’ rechterarm.

Die handtekening heeft hij vervolgens door een tatoeerder laten vereeuwigen. Mills draagt Hendry’s krabbel dus altijd en overal.

“Hij is wereldklasse, de beste snookerspeler ooit”, zegt Mills in de Bendigo Advertiser.

Bingham klimt naar 11e plek op wereldranglijst

Kersvers Australian Goldfields Open-kampioen Stuart Bingham klimt door zijn toernooizege op naar de 11e plek van de provisionele wereldranglijst.

Dat is de beste positie ooit voor de 35-jarige Engelsman, die tot deze week nooit hoger stond dan de 17e plaats. Verliezend finalist Mark Williams blijft eerste.

Dat blijkt uit de tussentijdse ranglijst, zoals het Britse Pro Snooker Blog die na elk toernooi uitrekent. De officiële herziening van de ranglijst vindt pas in oktober plaats.

…Bingham, hier in de halve finale tegen Murphy, stijgt met stip…

Bingham wint dramatische Australian Open-finale

Stuart Bingham is de eerste winnaar ooit van een rankingtoernooi in Australië. Hij verraste Mark Williams in de finale van het Australian Goldfields Open.

Na de 4-4 van de openingssessie liep Williams vanmiddag eerst uit naar 5-8, maar Bingham won de laatste vier frames om alsnog de titel te kunnen pakken, 9-8.

Het was pas de eerste rankingfinale ooit voor Bingham, die met de zege ook voor het eerst de top-16 – aangevoerd door Williams – zal  binnenkomen.

…Bingham in de confettiregen met zijn Australian Open-trofee…