Archief: februari 2011

Championship League: King 3-0 met drie centuries

Groep 5 van de Championship League is vandaag in Crondon Park, Essex van start gegaan… en hoe!

Hoewel hij niet bepaald als de beste breakbuilder van het profcircuit te boek staat, won Mark King zijn openingspartij vanochtend met drie opeenvolgende centuries.

Ryan Day moest bijna werkeloos toezien hoe King breaks van 136, 108 en 127 binnenvlamde. Gisteren verloor King in de China Open-kwalificatie nog met 1-5 van Kurt Maflin, al scoorde hij ook toen een century.

China in their hands

Gisteravond een kleine storing op snooker.blog.nl, dus vanochtend nog even terugkomen op de kwalificatie voor het China Open.

Zestien spelers wisten na vier kwalificatiedagen hun felbegeerde ticket naar Beijing te boeken.

Jimmy White klopte Dominic Dale, die nog wel een 120 scoorde, met 5-2. Als White in China de wildcard-ronde doorkomt, speelt hij tegen Mark Selby.

De zege op Dale was belangrijk voor White.

Nieuwe stap terug dreigt voor Steve Davis

Met alleen nog de WK-kwalificatie voor de boeg dreigt voor Steve Davis opnieuw een stap terug op de wereldranglijst.

Davis verloor gisteravond zijn eerste kwalificatieduel voor het China Open en loopt nu serieus het risico om straks uit de top-48 te verdwijnen.

In de WK-kwalificatie moet Davis nu hoogstwaarschijnlijk tegen Jack Lisowski winnen. Anders zou The Nugget voortaan drie kwalificatieronden moet overleven om zich voor Main Tour-events te plaatsen.

Zesvoudig wereldkampioen Davis, nu nog 40e, verloor gisteravond in een echte thriller van good-old James Wattana.

China Open: White wint weer na achterstand

Jimmy White heeft voor de tweede dag op rij zijn kwalificatiewedstrijd voor het China Open vanuit een achterstand nog weten te winnen.

Versloeg hij gisteren Liu Chuang na 2-3 met 5-3, vandaag kwam The Whirlwind tegen Peter Lines zelfs met 1-3 achter maar won opnieuw met 5-3.

Er waren geen echt hoge breaks – Lines scoorde 63 en 62, terwijl White niet verder kwam dan 61. Hij speelt morgen tegen Dominic Dale.

Ook Haneveer mag nog steeds dromen van een nieuwe trip naar China.

Haneveer neemt eerste horde, Bond wacht

Björn Haneveer heeft de eerste horde op weg naar de eindronde van het China Open vanmiddag succesvol genomen.

In de tweede kwalificatieronde won hij met 5-3 van ‘s werelds No. 89 Kuldesh Johal. Morgen wacht met Nigel Bond echter zwaarder geschut op Haneveer.

De Vlaming liep vlot uit naar 3-0 en 4-1 – onder meer met breaks van 62 en 78 – voordat Johal nog tot 4-3 terugkwam.

In het achtste frame gaf Haneveer geen kans meer weg en pakte met series van 50 en 27 de zege.

China Open: Haneveer tegen Johal, Evans verliest weer

Björn Haneveer begint de kwalificatie voor het China Open vrijdagmiddag tegen Kuldesh Johal, die vandaag Igor Figueiredo met 5-2 uitschakelde.

Afgelopen seizoen haalde Haneveer het hoofdtoernooi in Beijing. Als hij die prestatie wil evenaren, zal hij na Johal ook Nigel Bond en Liang Wenbo moeten kloppen.

Voor Reanne Evans zit het toernooi er alweer op. De Engelse wereldkampioene blijft nog altijd wachten op haar allereerste zege op de Main Tour.

Break van 80, frame toch nog verloren

Mike Chester zal zich zijn partij tegen Bernie Edmonds in de Engelse Warrington Snooker League nog lang heugen.

Chester scoorde een break van 80, maar verloor het frame toch nog, en wel met de zeldzame score van 105-112, zo meldt de Warrington Guardian vandaag.

De krant geeft verder geen details. Helaas, want bij 217 punten in één frame praat je toch al gauw over minstens 70 strafpunten, dus dan je wel benieuwd waar die allemaal vandaan kwamen.

Overigens, in het profsnooker is 185 het recordaantal punten in één frame: in 1992 won Sean Storey dat frame met 93-92 van Graham Cripsey.

Hendry, Higgins spelen nieuw invitatietoernooi China

Stephen Hendry en John Higgins doen in maart mee aan een nieuw, lucratief invitatietoernooi op het Chinese eiland Hainan.

Het Chinalife Xingpai Hainan Classic is georganiseerd door 110sport en Star en vindt van 10 tot en met 13 maart voor de eerste keer plaats.

Ook Neil Robertson, Ding Junhui, Mark Allen, Peter Ebdon, Ali Carter, Graeme Dott, Jamie Cope en Ricky Walden spelen mee.

Als je je afvraagt, waarom al die spelers twee weken vóór de start van het China Open al een keer naar China afreizen: de totale prijzenpot bedraagt £200.000!

Marco Fu wint sportverkiezing ondanks matig seizoen

Marco Fu is in zijn thuisland Hong Kong uitgeroepen tot Sports Personality of the Year ondanks zijn zeer matige seizoen.

Volgens zijn managementbureau 110sport heeft Fu de uitverkiezing te danken aan het bereiken van de finale van The Masters en de kwartfinales van het China Open.

Zelf denk ik eerder dat het winnen van de Asian Games in november de doorslag heeft gegeven.

In de finale van dat vierjaarlijkse event was Fu met 4-2 te sterk voor Ding Junhui.

Thailand iets te enthousiast over World Cup

In zijn enthousiasme over de mogelijke komst van de World Cup in juli loopt Thailand iets te hard van stapel.

De Bangkok Post berichtte gisteren dat onder anderen Ronnie O’Sullivan, Ding Junhui, Marco Fu, Stephen Maguire en James Wattana meedoen aan deze teamcompetitie.

Vanmiddag trapt World Snooker echter op de rem: zo ver is het allemaal nog niet. De onderhandelingen met de Thaise snookerbond lopen nog en het format is nog onbekend.

Bovendien is nog onduidelijk, welke selectiecriteria er gaan gelden voor de spelers.