Archief: juli 2010

Neil Robertson wordt nieuwe nummer 1

Neil Robertson kan de champagne vast gaan koelen: de nummer 1-positie op de wereldranglijst kan hem nauwelijks nog ontgaan.

Het is 99% zeker dat de Australische wereldkampioen nog vóór het UK Championship John Higgins verdringt.

Zoals gemeld wordt de ranking met ingang van dit seizoen drie keer per jaar bijgewerkt. Dat betekent dat de ranglijst na de Shanghai Masters en het World Open officieel wordt vernieuwd.

En aangezien Higgins vanwege zijn (voorlopige) schorsing zowel in Shanghai als in Glasgow ontbreekt, krijgt Robertson de koppositie bijna in de schoot geworpen.

Sportschool en snooker, gaat dat samen?

Interessante discussie op The Snooker Forum: gaat trainen in de sportschool ten koste van je cue action op de snookertafel?

Duurtraining voor een beter uithoudingsvermogen zal je spel eerder ten goede komen. Je bent scherper, minder snel moe en beter geconcentreerd als je je lichamelijk fit voelt.

Maar krachttraining met gewichten kan schijnbaar een negatieve invloed hebben.

Zo zegt hotpot uit Wales dat hij na het trainen in de sportschool met zijn pols begon te draaien tijdens het stoten, wat natuurlijk ongewenst effect op de cue ball gaf.

Haneveer loot Swail, Brecel tegen qualifier

Nadat World Snooker eerder vandaag al een deel van de loting voor het World Open bekendmaakte, is nu ook de rest van het speelschema klaar.

Björn Haneveer begint in de tweede ronde en komt dan uit tegen Joe Swail.

De winnaar van die partij wordt in de derde ronde gekoppeld aan zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry.

Luca Brecel, die het toernooi op een wildcard binnenkomt, krijgt het in de openingsronde van doen met een nog onbekende qualifier uit Ierland.

WK-rematch Robertson-Dott op World Open

Neil Robertson en Graeme Dott, begin mei elkaars tegenstanders in de WK-finale, spelen een rematch in de eerste ronde van het World Open in september.

Dat heeft World Snooker vanochtend bekendgemaakt.

Het World Open, de opvolger van de Grand Prix, kent een systeem van open loting. Dat betekent dat spelers niet worden geplaatst op basis van hun ranking.

Robertson klopte Dott in mei met 18-13 en werd zo de eerste Australische wereldkampioen van het moderne snooker.

Veel andere toppers hebben het beter getroffen bij de World Open-loting.

PTC-toernooi Offenburg lijkt van de baan

Het vierde Europese Players Tour Championship-toernooi, eind oktober in het Duitse Offenburg, lijkt van de kalender geschrapt.

Het staat nog wel in de officiële toernooikalender van World Snooker. Maar bij Snookerstars, organisator van de Duitse PTC-events, is het evenement inmiddels uit het overzicht verdwenen.

Het toernooi in Offenburg was van 28 tot en met 31 oktober gepland, maar zou dan clashen met zowel het PowerSnooker-event in Londen als het Deutsche Meisterschaft in Bad Wildungen.

Brecel is keu Europees kampioenschap kwijt

De keu waarmee Luca Brecel de afgelopen maanden zowel de Belgische als de Europese titel binnenhaalde, is kwijt.

Het kleinood ontbrak op de bagageband na de terugvlucht vanuit Oostenrijk, waar Brecel afgelopen weekend de kwartfinales haalde van het Vienna Snooker Open.

Inmiddels traint Brecel weer met zijn oude keu. De hoop dat zijn echte keu nog opduikt, heeft de 15-jarige opgegeven.

…Hier had-ie ‘m nog: Brecel in actie in Wenen…

Wie onttroont Geudens als Open Merode-kampioen?

Wie volgt Mario Geudens op als winnaar van het Open Merode Snookertornooi? De 12e editie vindt in augustus en september plaats.

De voorronde is komende maand, het hoofdtoernooi met de beste 48 spelers op 4 en 5 september.

Geudens won het toernooi afgelopen jaar door in de finale met 5-0 te winnen van Kevin Van Hove. Maurice le Duc en viervoudig winnaar Stefan Mazrocis bereikten toen de halve finales.

Krant geeft alle Higgins-tapes vrij

News of the World heeft alle onbewerkte videomateriaal van het omkopingsschandaal rond John Higgins aan World Snooker overhandigd.

De krant ontkent ten stelligste dat ze geprobeerd zou hebben een deal te sluiten met Higgins en diens manager Pat Mooney, waarbij deze zouden moeten afzien van juridische stappen tegen de krant.

Dat schrijft MediaGuardian vandaag. Het is niet duidelijk uit welke bron deze informatie komt.

Bizar: Ebdon waarschuwt voor slecht spel

Volgens mij een unicum in de snookerwereld: Peter Ebdon waarschuwt er in een officiële verklaring voor dat hij zijn komende partij waarschijnlijk “niet op z’n best” zal spelen.

Het bizarre statement is vanmiddag zonder verder commentaar gepubliceerd door World Snooker.

Ebdon, wereldkampioen in 2002 maar dit seizoen net buiten de top-16 gerangschikt, gaat komend weekend (voor de tweede keer) trouwen. Hij doet dat in Boedapest met zijn Hongaarse vriendin.

Volgende week donderdag moet hij in Sheffield aantreden in de kwalificatie voor de Roewe Shanghai Masters.

Alex Higgins wordt maandag begraven

De afgelopen zaterdag op 61-jarige leeftijd overleden Alex Higgins wordt komende maandag in Belfast begraven.

Dat schrijft de BBC vanochtend.

De tweevoudig wereldkampioen, die een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de opkomst van de professionele snookersport, krijgt zijn laatste rustplaats op Roselawn Cemetery.

De uitvaartdienst wordt naar verwachting de drukst bezochte in Noord-Ierland sinds die van voetballer George Best eind 2005.